1 min

Facebook is begonnen met het testen van een automatische uploaddienst genaamd Photo Sync onder een klein groepje iOS-gebruikers. Photo Sync verstuurt genomen foto’s direct nadat ze genomen zijn naar Facebook, alwaar ze in een mapje op de desbetreffende Facebook-account geplaatst worden. Eerder werd de dienst van Facebook al getest op door een aantal Android-gebruikers.

Photo Sync hoeft niet per sé privacygevoelig te zijn. De foto’s die het programma automatisch uploadt worden in een privémap bewaard, totdat de gebruiker toestemming geeft om de foto’s te delen met vrienden, of volledig openbaar maakt.

Photo Sync werkt zowel via WiFi als mobiel internet. De applicatie kan gemakkelijk ingesteld worden zodat deze alleen WiFi-verbindingen gebruikt zodat je niet ineens je datalimiet overschrijdt na een dagje druk foto’s gemaakt te hebben. Als je wil zien of jij een van de gelukkigen bent die de nieuwe Photo Sync-app kan gebruiken, moet je de Facebook-app openen en vervolgens het linkse menu uitklappen. Ga vervolgens naar Apps en daarna Photo’s. Als er onderaan dee pagina "Sync" staat, kun je de nieuwe service gaan gebruiken.