1 min

Dat de Microsoft’s Kinect voor de Xbox 360 vele toepasbare functies kent, wisten we al een tijdje. Alex’s Place, een kliniek die zich specialiseert in de behandeling van kinderen met kanker en bloed-aandoeningen, gebruikt de Kinect inmiddels ook.

Alex’s Place heeft een interactieve ruimte gebouwd waar patiënten en ouders, met behulp van de Microsoft Kinect-camera, even het gevoel kunnen hebben dat ze niet in een ziekenhuis zijn. Onder andere vindt men er een scherm wat een kind in staat stelt een virtueel karakter over te nemen en te bewegen door middel van de Kinect-camera, leuk voor de patient en ook nog praktisch vanwege gezondheidsredenen.

Jeannette Garcia Slanker, directrice pediatrie bij Alex’s Place laat weten: "Vaak is het zo dat het bij bloed-aandoeningen belangrijk is om bewegingen van de patiënten te controleren, door de Kinect-camera te gebruiken bij leuke spellen of bijvoorbeeld het scherm met het karakter, hoeven de kinderen niet eens aangespoord te worden om te bewegen, dit doen ze al uit zichzelf omdat ze er plezier in hebben".