1 min

Research In Motion (RIM) heeft opnieuw een belangrijke stap gezet in de aanloop naar de lancering van de nieuwe BlackBerry 10-lijn op 30 januari 2013. Het Canadese bedrijf heeft de uiteindelijke SDK-toolkit uitgegeven, zodat ontwikkelaars vanaf nu aan de slag kunnen met de nieuwste API’s die het platform te bieden heeft.

Eerder dit jaar werd al duidelijk in welke programmeertalen BlackBerry OS 10-apps geschreven konden worden: C/C++ en QT. Ontwikkelaars kunnen gebruik maken van BlackBerry Cascades. Ook HTML5-ontwikkelaars kunnen terecht bij BlackBerry OS 10, zij kunnen gebruik maken van de BlackBerry Webworks. Daarnaast zijn er ook tools beschikbaar die het mogelijk maken om apps met behulp van Adobe AIR te maken en om Android-applicaties over te zetten naar het BlackBerry OS 10-platform.

Bij RIM is men in iedergeval overtuigd van een aankomend succes en om dit aan te tonen hebben ze Pivot Point Research-onderzoek laten doen onder ontwikkelaars. Hieruit bleek dat 58 procent van de ontwikkelaars het BlackBerry-platform aanraadt om apps voor te bouwen. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de periode mei tot oktober dit jaar.