1 min

Microsoft heeft dit weekend via de eigen website laten weten dat er zich een beveilingsprobleem voor doet bij Internet Explorer 6, 7 en 8. Het lek zou op dit moment gedicht moeten zijn, echter kan er nog steeds misbruik gemaakt worden van het beveiligingslek.

Het lek ontstond door de wijze waarop Internet Explorer onderwerpen in het geheugen benadert die zijn verwijderd of verkeerd geplaatst zijn. Kwaadwillenden zouden in staat zijn om code te laten uitvoeren binnen de browser middels een speciaal opgezette website.

Het probleem doet zich alleen voor bij de oudere versies van Internet Explorer, niet bij IE 9 en 10. Microsoft raadt gebruikers daarom ook aan om te upgraden naar een nieuwe versie van de internetbrowser, minimaal naar versie 9. Dat is voor Windows XP-gebruikers echter geen optie, zij kunnen maximaal naar Internet Explorer 8 upgraden. Microsoft geeft aan dat het probleem verder onderzocht wordt. De uitkomsten van dit onderzoek worden gebruikt om IE-gebruikers verder te adviseren bij het beschermen van hun computer.