2min

De China Times heeft al verschillende keren geschreven dat Microsoft bezig zou zijn met een eigen smartphone, maar liet achterwege waarop dat gebaseerd werd. Bij WP Central weten ze het inmiddels zeker: Microsoft is bezig met een eigen telefoon.

Windows Phone Central geeft aan bronnen te hebben die melden dat Microsoft bezig zou zijn de eigen Windows Phone-hardware te testen. De anonimiteit van de bronnen van WP Central moest helaas gewaarborgd blijven. Specificaties, lanceerdata en andere details werden niet gemeld. We moeten het dus doen met het "feit" dat er op de Microsoft-campus in Redmond iets gaande is.

De reden waarom Microsoft van plan zou zijn met een eigen telefoon te komen, laat zich raden. Door net als Google met de Nexus-producten een eigen product op de markt te zetten, is het veel makkelijkker voor Microsoft om de eigen visie uit te dragen. Het is daarvoor immers niet afhankelijk van haar partners als een eigen telefoon ontwikkeld wordt.

Een andere reden, hoe jammerlijk ook, is dat Windows Phone 8 misschien niet goed genoeg aanslaat en dat de belangrijkste hardwarepartner van Microsoft ten onder gaat aan alsmaar aankloppende schuldeisers. Er moet dus een soort rampenplan opgesteld worden, voor het geval Nokia inderdaad definitief kopje onder gaat. Overigens zou Microsoft ook vinden dat Nokia haar marketing te veel zou toewijden aan het Lumia-merk en te weinig aan het Windows Phone-platform.

Wellicht gerelelateerd aan dit alles is een bericht dat GeekWire onlangs de wereld in hielp. De website gaf aan dat er op de Microsoft campus nieuwe beveilingsregels van kracht zijn. Zo zou er nog maar beperkte toegang zijn voor werknemers voor de vier belangrijkste Xbox- en Interactive Entertainment Business-gebouwen, dit om er voor te zorgen dat aankomende producten geheim blijven. De veranderingen in het beleid zullen van kracht zijn op Microsoft Studios A, B C en D aan de westkant van Route 520.