1 min

Tijdens de keynote speech van Samsung op de CES liet het bedrijf zijn vorderingen zien op het gebied van flexibele OLED schermen. De technologie, die inmiddels de naam Youm draagt, stelt de gebruiker in staat zonder moeite een scherm te buigen. Het scherm zou toegepast kunnen worden in smartphone en tablets, tijdens de keynote liet Samsung een smartphone zien.

In de presentatie van Samsung werd vol verbazing gekeken hoe Samsung zijn buigzame OLED schermen toonden. Het bedrijf liet ook een rechthoekig apparaat zien waar aan de buitenkant een buigzaam OLED scherm omheen was gevouwen. Wat voor apparaat het precies was is onduidelijk maar het laat zien dat de mogelijkheden met buigzame schermen eindeloos zijn. "Aangezien OLED’s een eigen lichtbron produceren hebben deze geen dikke, zware, energieconsumerende backlights nodig.", aldus Brian Berkeley, SVP bij Samsung’s Display Lab. "Nu kunnen deze dankzij Samsung technologie ook flexibel zijn."


Samsung zal een hele lijn aan flexibele schermen gaan introduceren, deze zal bekend staan onder de naam Youm. Het apparaat waar het flexibele scherm omheen is gevouwen is slechts één van de flexibele OLED prototypes. Naast dit apparaat toont Berkely ook een tablet met een scherm dat reikt tot de rand van het apparaat, hierdoor kan de tablet plat neergelegd worden maar toch gecontroleerd worden op bijvoorbeeld nieuwe email dankzij een indicatie op de rand van het apparaat.