1 min

Apple kwam in juni van het vorige jaar met een MacBook Pro met Retina-scherm. Acer neemt dit voorbeeld nu over en grijpt de Consumer Electronics Show aan om dit wereldkundig te maken. Het bedrijf geeft aan dat er later dit jaar laptops en ultrabooks verschijnen met een resolutie van 2880 bij 1620 pixels.

Op de CES verklapte Acer ook dat er nog voor de zomer een ultrabook verschijnt, die gaat beschikken over de hogere resolutie. Loyd Case van PC World heeft een prototype van de laptop met deze resolutie mogen aanschouwen op de CES. Hij zei hierover: "De vier megapixel LCD maakt tekst en afbeeldingen extreem nauwkeurig en de meeste toeschouwers waren onder de indruk van het scherm".

Acer is naast het opschalen van resolutie in laptops hetzelfde van plan met PC-schermen. Op dit moment biedt het Taiwanese bedrijf 23- en 27 inch Windows-gecertificeerde touchscreens aan. Deze zouden letterlijk de winkel uitvliegen. Om nog enigszins aan de vraag te kunnen voldoen zag het bedrijf geen andere oplossing dan de prijs van de schermen omhoog te gooien. Acer wees erop dat later in 2013 met LCD-schermen zonder touch, maar met Ultra HD-resolutie zullen verschijnen.