1 min

Het ziet ernaar uit dat Microsoft op 29 januari Office 2013 gaat lanceren. Het is sinds enige tijd mogelijk om Office 2013 en Office 365 te pre-orderen.

Op de Canadese webwinkel Future Shop is het mogelijk om alvast een abonnement aan te schaffen op Office 365. Op de website staat een verwachte leverdatum vermeld van 29 januari. Eerdere geruchten wezen ook al op een lanceerdatum van 29 januari.

Microsoft zet met deze nieuwe Office sterk in op Office 365. Met Office 365 is het mogelijk om Office 2013 als het ware te huren. Dat betekent dat je op 5 computers met Windows of OS X de suite kunt gebruiken, die via de cloud wordt gestreamd en gevirtualiseerd. Deze suite heeft de volledige functies van de winkelversie en werkt even snel.

Er zijn verschillende versies van Office 365, waaronder Home Premium waarin alle Office-applicaties aanwezig zijn. Dit abonnement kan voor 100 dollar per jaar worden aangeschaft. Daarnaast is er een abonnement speciaal voor studenten, waarbij voor 99 dollar per 4 jaar een abonnement op alle Office-applicaties kan worden genomen. Dit tegenover 139 dollar voor Office 2013 Home & Student die maar op 1 computer worden geïnstalleerd, maar wel levenslang geldig is.

Office 2013 is al sinds november beschikbaar voor bedrijven via TechNet en een previewversie is al enige tijd beschikbaar voor consumenten.