1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Apple is de titel meest waardevolle bedrijf kwijtgeraakt. Een titel die het bedrijf voor het eerst in augustus 2011 kreeg en later wist vast te houden.

Na de tegenvallende financiële resultaten van het vierde kwartaal is het aandeel APPL gaan dalen, met als gevolg dat de techgigant niet langer het meest waardevolle bedrijf is. Dat is nu Exxon Mobil geworden.

Een aandeel van Apple kost nu 439,88 dollar, nadat het gisteren 2,36 procent is gedaald op de beurs. Dat is een behoorlijk verschil met de recordprijs van 700 dollar die het aandeel in september 2012 bereikte.

Het aandeel Exxon Mobil kost 91,73 dollar, waardoor de totale beurswaarde van dat bedrijf nu uitkomt op 413,04 miljard dollar, wat net iets hoger is dan de totale beurswaarde van Apple, dat afgerond op hetzelfde bedrag uitkomt.

De prijs van een aandeel van Apple is nu op de laagste waarde sinds 24 januari 2012, waarmee alle stijgingen in dat jaar dus ongedaan zijn gemaakt. Met alsmaar sterker wordende concurrentie en innovatie, van vooral Samsung, lijkt Apple het steeds moeilijker te krijgen.