1 min

Op de website van HP is een PDF-bestand te vinden waarin de specificaties van een Pavilion Chromebook staan opgesomd. Hiermee lijkt HP dus ook de markt betreden met een Chromebook. Chromebooks zijn laptops die gebruik maken van het Chrome OS-besturingssysteem van Google. Deze systemen zijn volledig ingericht om zoveel mogelijk in de cloud te werken.

De HP Pavilion Chromebook zal voorzien worden van een 14 inch scherm met een resolutie van 1366 bij 768 pixels. Dit is in vergelijking tot de bestaande Chromebooks een vrij groot model. De modellen van Acer, Samsung en Lenovo hebben immers een scherm van 11,6 inch. De Chromebook zal worden aangedreven door een Intel Celeron-processor met een kloksnelheid van 1.1 GHz, 2GB werkgeheugen en een 16GB SSD.

De beloofde accuduur van de HP Pavilion valt voor een Chromebook een beetje tegen. Volgens de specificaties zal dit slechts 4 uur en 15 minuten zijn. De Samsung Chromebook gaat zo’n 7 uur mee op een volledige lading.

Gisterenavond werd bekend dat Acer erg positief is over de verkoop van Chromebooks, terwijl Windows 8 volgens het Taiwanese bedrijf vooralsnog geen succes genoemd kan worden.