1 min

Microsoft zou overwegen om Office in 2014 ook uit te brengen voor een Linux-systeem zoals Ubuntu. Doordat het inmiddels duidelijk zou zijn dat Office geen grote melkkoe meer zal worden wanneer het pakket enkel op Windows draait, zou Microsoft overwegen om het aanbod te verbreden.

Geruchten over een Linux-variant van Office wakkerden aan tijdens de Free and Open source Software Developers’ European Meeting (FOSDEM), een conferentie voor opensource-ontwikkelaars welke in de Belgische hoofdstad Brussel werd gehouden. Tijdens FOSDEM gaven bronnen tegenover ExtremeTech aan dat verondersteld werd dat Microsoft meer en meer gelooft in Linux als een levensvatbare optie.

Microsoft heeft nooit een Linux-variant van Office aangeboden. Voor Mac OS X wordt al sinds lange tijd een variant uitgebracht, welke onlangs integratie met Office 365 ontving. Mogelijk zal een eventuele Linux-versie voornamelijk op Office 365 gebaseerd worden wat het voor Microsoft eenvoudiger zou maken om op meerdere platforms aan te bieden.

Microsoft zou ook een Android-versie van Office in ontwikkeling hebben, geruchten over de komst naar iOS doen ook al lange tijd de ronde.