1 min

Afgelopen vrijdag werd bekendgemaakt dat David Einhorn, aandeelhouder van Apple, dat bedrijf voor de rechter sleept omdat het Amerikaanse bedrijf te weinig dividend uitkeert aan investeerders. De rechter die de zaak in behandeling heeft, besloot vannacht om de rechtszaak te versnellen. Apple heeft hiertoe verzocht

Apple zou naar schatting momenteel zo’n 137 miljard dollar in de kas hebben zitten. Krap een jaar geleden maakte het bedrijf bekend dat er voor 45 miljard dollar aan dividend uitgekeerd zou worden, maar David Einhorn kon hier geen genoegen mee nemen. In eerste instantie diende Einhorn een verzoek tot het uitbetalen van meer dividend in bij Apple, toen dat verzoek niet werd gehonoreerd volgde een rechtszaak.

Richard J. Sullivan, de rechter voor deze zaak, heeft een verzoek van Apple ingewilligd, waardoor het proces versneld wordt. Apple vreesde dat de originele planning voor een effect op de aandeelhouders zou kunnen hebben. Later deze maand staat een aandeelhoudersvergadering gepland. De eerste zitting staat nu gepland op 19 februari in plaats van 22 februari, de vergadering vindt plaats op 27 februari.