1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De hoop op een applicatie die Nike’s FuelBand compatibel zou maken met Android gaat vandaag in rook op. In een reactie op een tweet geeft Nike aan niet te werken aan een Android-app voor de polsband. Eerder werd wel een applicatie beloofd.

Android-gebruikers hoeven niet te wachten op de integratie met Nike-producten. In een reactie op een tweet waar het bedrijf werd verteld "hun werk te moeten doen", zei Nike het volgende: "Op dit moment richten we ons op iOS en het web. We werken niet aan een Android-app." Afgelopen zomer zei Nike nog te werken aan een Android-applicatie, maar schijnbaar is er dus iets veranderd.

De polsband is nog steeds te gebruiken via online kanalen, maar het ontbreken van een mobiele applicatie maakt de aankoop absoluut minder aantrekkelijk voor Android-gebruikers.

De focus op iOS lijkt niet alleen bij de FuelBand van toepassing. Apple en Nike staan aan dezelfde kant, zo lijkt het, een vriendschap die niet uit de lucht komt vallen. Het is namelijk Apple’s CEO Tim Cook die ook deel uitmaakt van Nike’s bestuur. Veel iPod’s en iPhone’s worden standaard geleverd met een Nike-applicatie.