1 min

Geruisloos geeft Microsoft de prijs van Office voor Mac 2011 een zetje van maar liefst 17 procent, waarmee de prijs gelijk opgaat met Office 2013 voor Windows. Tegelijkertijd vervalt de pakket-optie waarmee meerdere licenties met korting aangeschaft konden worden.

Waar een enkele Office-licentie eerder nog zo’n 109 euro kostte, betaalt de koper van Office for Mac Home & Student nu 139 euro. Een pakket dat drie licenties voor thuisgebruikers bevatte voor een prijs van 139 euro wordt bovendien volledig geschrapt. Ook het Home & Business-pakket wordt duurder, de prijs gaat van 249 euro naar 269 euro.

De prijsverhoging was niet aangekondigd en valt nu pas op. Naar schatting ging de verhoging op 29 januari in, de dag van het debuut van Office 2013 en Office 365.

Waarschijnlijk moeten de nieuwe prijzen toekomstige klanten in de richting van Office 365 duwen, met een abonnement van 100 dollar per jaar. Zo te merken wil Microsoft het Office-pakket graag exclusief naar de cloud brengen en is deze nieuwe oriëntatie onderdeel van de strategie.