1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Na Facebook en Apple laat ook Microsoft weten aangevallen te zijn. Een klein aantal computers, waaronder enkele Macs, van de softwaregigant zijn geïnfecteerd geraakt.

Microsoft laat weten dat de aanvallen gelijk zijn aan die op Facebook en Apple. Op dit moment wordt de aanval ook bij Microsoft onderzocht. Het bedrijf uit Redmond laat weten dat er geen klantgegevens zijn gestolen.

De aanval komt voor Microsoft niet als een verrassing, omdat zulke activiteiten nu eenmaal vaak voorkomen en iets is waar vaak mee omgegaan moet worden. Hierdoor neemt het bedrijf vaak zijn beveiligingsbeleid onder de loep en neemt het extra personeel aan en stelt het extra beveiligingsprocessen in om aanvallen te voorkomen en de impact ervan zo laag mogelijk te houden.

De aanval is waarschijnlijk via het iPhoneDevSDK-forum verlopen en viel met name OS X-systemen aan. Op dat forum is via een gehackt administratoraccount JavaScript geplaatst die gebruikers malware serveerde. Deze malware maakte gebruik van een nog onbekend beveiligingslek in Java om de computers te infecteren. De aanvallen lijken uit Oost-Europa te komen.

Overigens is het zo dat het ernaar uitziet dat de aanvallers zich niet specifiek op Apple, Facebook en Microsoft hebben gericht.