1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Windows Phone heeft de laatste maanden goede verkoopcijfers laten zien, hoewel het marktaandeel in de meeste landen alsnog blijft hangen op slechts enkele procenten. Het OS is wel erg populair in Oost-Europa, met Polen op nummer een.

7,8 procent van de Oost-Europese smartphonebezitters gebruikt Windows Phone. De Polen hebben het grootste marktaandeel van Windows Phone-gebruikers: 16,3 procent van de mensen die een smartphone hebben werkt met het besturingssysteem.

Dat percentage is deels te verklaren door de historische liefde van het Poolse volk voor Nokia. De best verkopende smartphone in het land is de Nokia Lumia 610, een model dat draait op Windows Phone 7.8. Daarbij heeft Nokia goede banden met lokale providers en loopt er een grote marketingcampagne in die regio. Het is geen verrassing als het aandeel van Windows Phone opnieuw een impuls krijgt met nog goedkopere modellen als de Nokia Lumia 520 op komst.

Ook de ontwikkeling van applicaties voor Windows Phone bloeit op in Polen. Nu zijn er 15.000 geregistreerde ontwikkelaars actief die naar verluidt rond de 250 nieuwe applicaties per maand aan de Windows Store toevoegen.