1 min

Tags in dit artikel

, ,

De autoriteiten van India hebben Nokia er van beschuldigd dat het heffingen heeft ontdoken in dat land. De Finse fabrikant moet die heffingen alsnog betalen, India heeft bepaald dat er over de afgelopen 5 jaar 20.8 billion roepies aan heffingen is achtergehouden. Omgerekend komt dat neer op zo’n 264 miljoen euro.

Het nieuws over Nokia komt niet bepaald uit de lucht vallen, begin januari bleek al dat heffingen ontdoken waren. Toen lag het bedrag overigens hoger dan 264 miljoen euro. Waar het verschil precies vandaan komt wordt niet duidelijk gemaakt, wellicht kan er alleen over een periode van vijf jaar heffing worden gevraagd, waardoor een deel van de 415 miljoen euro wordt kwijtgescholden.

Nokia heeft tegenover Reuters ontkend dat het heffingen heeft achtergehouden, maar geeft ook opnieuw aan dat het volledig meewerkt aan het nastreven van de lokale wetten. Wel zal Nokia zich verdedigen tegen de aantijgingen. Nokia heeft volgens de financiële cijfers uit januari een bedrag van 4,4 miljard euro op de bank hebben staan en kan de heffing dus alsnog betalen, maar zal dat niet zonder slag of stoot doen.

India is een belangrijke markt voor Nokia, na China wordt daar de grootste omzet gedraaid.