1 min

De titel is misschien een beetje vaag, maar dat is ook de uitnodiging van Facebook. Het sociale netwerk Facebook heeft uitnodigingen de deur uit gedaan waarop wordt vermeld dat het op 4 april het nieuwe thuis van Facebook op Android wil tonen. Het is niet direct duidelijk waar Facebook op doelt, maar de meest logische gedachte is dat de langverwachte HTC-smartphone met een Android-fork uit de doeken wordt gedaan.

Geruchten over een Facebook-telefoon doen al jaren de ronde, met als meest recente melding de HTC Myst, welke afgelopen winter vertraging zou hebben opgelopen. Al eerder lanceerde HTC de Salsa en ChaCha, welke enige integratie met Facebook hadden. Deze telefoons kenden niet erg veel succes.

Als Facebook opnieuw met een mobiele telefoon op de proppen komt is het de vraag hoe ver het zich van de standaardversie van Android distantieert. Facebook is bijvoorbeeld al begonnen met het omzeilen van de Google Play Store, door zelf updates voor de Facebook-app te distribueren. Mogelijk wil Facebook, net als Amazon, wel Android gebruiken, maar zo veel mogelijk diensten van Google verwijderen dan wel vervangen, om de zoekgigant zo weinig mogelijk te laten profiteren.

Op 4 april zullen we melden wat Facebook van plan is.