1 min

Tags in dit artikel

, ,

Uit de gelekte Windows Blue-build bleek al dat Internet Explorer 11 ondersteuning krijgt voor het synchroniseren van tabbladen. Nu blijkt dat er mogelijk ook ondersteuning komt voor WebGL.

Ontwikkelaar Francois Remy heeft in een blogpost de ontdekking uiteengezet. Hij meldt dat er enkele WebGL-modules aanwezig zijn in Internet Explorer, maar dat er op dit moment nog niets werkend aanwezig is. "Ik kreeg webgl niet werkend, zelfs niet door iesl, hlsl en andere combinaties te proberen. Het lijkt er dus op dat de WebGL-interfaces wel gedefinieerd, maar nog niet functioneel zijn."

Eventuele WebGL-ondersteuning in Internet Explorer zou opmerkelijk zijn, omdat Microsoft in 2011 nog expliciet heeft uitgelegd waarom het WebGL een te groot beveiligingsrisico vindt om te implementeren. Andere webontwikkelaars zijn echter van mening dat IE heeft geleden onder het ontbreken van WebGL-ondersteuning en dat webgames en andere apps nu beter in Chrome en Firefox werken dan in IE.

Het lijkt er dus op dat Microsoft bezig is met WebGL voor Internet Explorer. In welke versie van Internet Explorer we WebGL mogen verwelkomen, blijft nog onduidelijk.

Overigens blijkt uit andere Windows Blue-ontdekkingen dat Microsoft werkt aan een Modern-app voor Windows Defender en iets genaamd ‘MinKernel’ en ‘BaseFS’. Die laatste twee componenten zijn waarschijnlijk de gedeelde functionaliteit tussen de x86- en ARM-architectuur, Xbox en Windows Phone.