1 min

Google is begonnen met het uitrollen van een nieuw ontwerp voor de Play Store-applicatiewinkel voor Android-apparaten. De afgelopen dagen verschenen al screenshots en andere informatie over een nieuwe versie van de winkel, nu is de officiële aankondiging binnen.

De 4.0-update voor de Play Store wordt op het moment van schrijven uitgerold. Het kan dus zijn dat je nog even moet afwachten voordat je aan de slag kan gaan met de nieuwe versie. Hoe dan ook, vernieuwingen vind je dan vooral in het grafische deel van de winkel. Zo zijn er grotere afbeeldingen en gelijksoortige content wordt voortaan beter bij elkaar geplaatst. Bovendien krijgt de gebruiker suggesties voor interessante content wanneer naar beneden wordt geveegd in de applicatiewinkel.

Elke tablet of smartphone die draait op Android 2.2 Froyo of hoger kan van de update worden voorzien, maar het kan nog weken duren voordat de update voor iedereen beschikbaar is gesteld. Een schema voor de uitrol van Google Play 4.0 heeft Google niet bekendgemaakt.