1 min

Samsung heeft de lancering van de uitgebreide Knox-beveiliging voor Android uitgesteld. Het was de bedoeling dat Knox samen met de Galaxy S4 beschikbaar zou komen, maar dat blijkt Samsung niet te kunnen halen.

Het is tevens onduidelijk wanneer Knox alsnog zijn opwachting zal maken, Samsung geeft tegenover The New York Times enkel aan dat de lancering "op een latere datum" plaats zal vinden. De krant heeft echter verder doorgezocht naar informatie en kwam te weten dat we Knox in juli kunnen verwachten, drie maanden later dan gepland. De krant baseert zich op twee niet nader benoemde bronnen die kennis hebben van het project. Knox wordt vertraagd omdat Samsung meer tijd heeft om tests uit te voeren, zowel intern als met telecomproviders.

Knox is een uitgebreide beveiliging voor Android-apparaten waarmee gebruikers de beschikking krijgen over een aparte versleutelde omgeving om in te werken. Alle data en applicaties worden gescheiden in een persoonlijke en zakelijke omgeving. Samsung verzorgt zelf de goedkeuring van software, waardoor de veiligheid bewaard moet worden. Applicaties krijgen bovendien minder bevoegdheden bij het communiceren met elkaar. Als een aanval van buitenaf wordt waargenomen wordt het apparaat in het ergste geval uitgeschakeld om schade te voorkomen.

De Samsung Galaxy S4 is wel voorzien van de Knox-beveiliging, maar deze is bij de lancering niet geactiveerd. Dat zal dus pas later gebeuren, als we The New York Times mogen geloven pas in juli.