1 min

Tags in dit artikel

, ,

Tijdens de jaarlijkse MAX-conferentie presenteert Adobe nieuwe hardware die vormgeven met tablets moet vereenvoudigen. De slimme drukgevoelige stylus genaamd ‘Project Mighty’ en een multifunctionele liniaal met de naam ‘Napoleon’ integreren met Adobe-producten en werken vanuit de cloud.

De producten zijn vergelijkbaar met bestaande drukgevoelige tekentools, maar integreren dieper met Adobe’s eigen software. Mighty slaat een scala aan instellingen en voorkeuren op in de cloud, zodat je op verschillende apparaten met dezelfde instellingen kunt werken. Zo kun je kleurenpalletten uit Adobe’s Creative Cloud halen, maar ook instellingen van penselen en eerder vormgegeven objecten terughalen.

Liniaal Napoleon maakt het trekken van rechte lijnen makkelijker en kan ook cirkels en driehoeken tekenen. In combinatie met de pen komt precisie op tablets een stuk dichterbij en vergroten de tools mogelijkheden voor het vormgeven op mobiele apparaten.

Een LED-lampje achterop de pen laat de geselecteerde kleur zien, het accessoire verbindt via BlueTooth. Ook lichte aanrakingen worden ondanks Apple’s ‘Accidental Touch’-filter geregistreerd. De producten zijn nog volop in ontwikkeling, maar Adobe heeft vertrouwen in de uiteindelijke realisatie van het product. Het is nog onduidelijk wanneer we Project Mighty en Napoleon op de markt kunnen verwachten.