1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Chinese fabrikant Lenovo gaat zich meer richten op de ontwikkeling van smartphones, nu de PC-markt steeds meer in het gedrang komt. Gezien het duopolie van Apple en Samsung zal het voor Lenovo een harde dobber worden om ook daar een grote speler te vormen.

Lenovo heeft aangegeven dat het zich meer zal richten op de markt voor smartphones, omdat de PC-markt steeds verder krimpt. Het afgelopen kwartaal wist Lenovo overigens vrijwel als enige PC-fabrikent nog goede cijfers te noteren. Lenovo staat bovendien op het punt om de grootste partij in de PC-markt te worden. Ondanks deze gegevens lijkt de Chinese fabrikant niet zeker van zijn toekomst als het zich niet aan de markt aanpast.

Momenteel haalt Lenovo meer dan driekwart van de winst uit de verkoop van computers. Het bedrijf laat echter weten dat dat niet kan blijven voortduren en wil zich aanpassen. In thuisland China is Lenovo al succesvol als verkoper van smartphones. Achter Samsung vult het de tweede plaats in die markt en het aandeel groeit snel.

Een nieuwe stap wordt om binnen een jaar tijd ook toestellen in de Verenigde Staten uit te brengen. Over Europa sprak Lenovo niet specifiek.