2min

Tags in dit artikel

, ,

Sony heeft zojuist de Xperia Z Ultra aangekondigd. Het waterdichte toestel krijgt een scherm van 6,4 inch en is daarmee fors groter dan het huidige vlaggenschip van het bedrijf. De Xperia Z Ultra is Sony’s eerste phablet.

De Sony Xperia Z Ultra heeft een scherm van 6,4 inch. De resolutie bedraagt net als bij de Xperia Z (review) 1920 bij 1080 pixels. Dat resulteert in een pixeldichtheid van ongeveer 344 pixels per inch, waarmee het scherm nog altijd erg scherp is.

Wat interne hardware betreft mag men rekenen op een Snapdragon 800-chipset, waarbij de processor op 2,2 GHz is geklokt. Het is nog onduidelijk hoeveel werkgeheugen de smartphone bevat, wel weten we dat er 16GB interne opslagcapaciteit is, eventueel nog verder uit te breiden met een micro SD-kaartje. De camera heeft een resolutie van 8 megapixel en het systeem draait op Android 4.2 Jelly Bean.

De accucapaciteit van 3.000 mAh moet ervoor zorgen dat de smartphone van voldoende stroom wordt voorzien. Sony heeft goed werk afgeleverd met de omvang van het toestel, de behuizing is slechts 6,5 millimeter dik en dat is indrukwekkend. Het toestel weegt wel 212 gram. De Xperia Z Ultra kan ook overweg met een meegeleverde stylus, maar deze kan niet in d behuizing worden gestoken. Het scherm herkent echter ook andere objecten als stylus.

Sony zal de Xperia Z Ultra in het derde kwartaal van dit jaar uitbrengen in roze, wit en zwart. Sony heeft tegenover Techzine aangegeven dat de smartphone een prijs van 719 euro krijgt.

Update (11:54)
Prijs in artikel verwerkt.