1 min

De Samsung Galaxy Note III en LG Optimus G2 krijgen beide een werkgeheugen van 3GB tot de beschikking, meldt een Koreaanse krant. Dit cijfer hebben we in het geval van de Galaxy Note III ook in het verleden regelmatig langs zien komen.

Met 3GB in de Galaxy Note III zou Samsung een opmerkelijke reeks beginnen, door bij elke Galaxy Note-variant het werkgeheugen met 1GB te verhogen. De Galaxy Note (review) en Galaxy Note II (review) hadden respectievelijk 1 en 2GB werkgeheugen. Het grotere werkgeheugen zou benodigd zijn omdat de LTE Advanced-standaard meer geheugen vereist. Het is mogelijk dat de fabrikanten ook varianten met minder geheugen en geen ondersteuning voor LTE Advanced uitbrengen.

Verdere verwachte specificaties van de Samsung Galaxy Note III betreffen een Full HD AMOLED-scherm van bijna 6 inch en een 13 megapixel-camera. De behuizing zou bovendien slechts 8 millimeter meten en de telefoon weegt 182 gram. De Galaxy Note III zou draaien op Android 4.3, wat nog geïntroduceerd moet worden. De Galaxy Note III wordt waarschijnlijk tijdens de IFA-beurs in Berlijn gepresenteerd, Samsung houdt op 6 september een presentatie.

De LG Optimus G2 wordt op 7 augustus verwacht. De Optimus G2 wordt waarschijnlijk voorzien van een 5,5 inch Full HD-scherm. LG bevestigde al dat er een Snapdragon 800-chipset in de telefoon wordt geplaatst.