1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple heeft naar verluidt een overeenkomst met Samsung getekend waarin de Koreaanse smartphonemaker de toekomstige A-chips voor iOS-apparaten zal blijven leveren.

Anonieme bronnen melden tegenover The Korea Economic Daily dat Samsung verantwoordelijk zal blijven voor de A9-chips die gefabriceerd worden op 14 nanometer. Dit zal, in theorie, twee keer zo efficiënte chips opleveren als diegene die nu gefabriceerd worden op 28 nanometer en die Apple dus gebruikt in zijn huidige iOS-apparaten.

De overeenkomst is waarschijnlijk in mei dit jaar ondertekend en voorziet Apple voor een periode van drie jaar van Samsung-chips. Dit is een normale termijn in de industrie. De chips gebruik een 3D-ontwerp om lekken te verminderen en de stroom en betrouwbaarheid te waarborgen. De eerste chips zullen in 2015 geleverd worden en mogelijk dus in de iPhone 7 verschijnen.

Samsung levert al sinds 2007 chips aan Apple, ten tijde van de eerste iPhone-lancering. Mogelijk door de groeiende spanning met de vele rechtszaken tussen de twee bedrijven heeft Apple besloten ook een overeenkomst te sluiten met de Taiwanese chipmaker TSMC. Dit bedrijf zou eveneens A9-chips gaan leveren en deze zullen al in 2014 verschijnen.

Het is onduidelijk wat Apple’s plannen nu zijn: of dat de Samsung-chips als aanvulling zijn bedoeld op die van TSMC of dat de TSMC-deal compleet geannuleerd wordt en dat Apple toch alleen bij Samsung blijft.