1 min

Volgens DigiTimes heeft Samsung besloten om de ontwikkeling van het eigen mobiele besturingssysteem Tizen op een lager pitje te zetten. Hiertoe is besloten om de concurrentie geen kans te geven om marktaandeel te winnen van Samsung’s Android-afdeling.

Voorlopig blijft Samsung zich vrijwel volledig richten op Android als het aankomt op mobiele besturingssystemen. Het Koreaanse bedrijf bracht in het recente verleden tablets met Windows 8, laptops met Windows 8 en Chrome OS en smartphones met Windows Phone 8 op de markt, maar de hoofdmoot is en blijft voorlopig toch Android.

Samsung ontwikkelt in samenwerking met Intel het besturingssysteem Tizen, als back-up voor mobiele apparaten. Fabrikanten die hadden gehoopt dat ze zouden kunnen profiteren van een eventuele overstap van Samsung, kunnen die verwachtingen voorlopig in de koelkast zetten.

Samsung’s mede-CEO J.K. Shin benadrukt dat de ontwikkeling van Tizen niet geannuleerd is, maar dat de nadruk voor dit moment meer op Android wordt gelegd.