1 min

Het professionele sociale netwerk LinkedIn heeft besloten om de leeftijdsgrens in Nederland te verlagen naar 16 jaar. Voorheen moesten gebruikers minimaal 18 jaar oud zijn om gebruik te maken van het netwerk. De verlaagde leeftijdsgrens treedt op 12 september in werking.

LinkedIn hoopt meer scholieren en studenten aan te kunnen trekken door de leeftijdsgrens omlaag te halen. Het sociale netwerk ziet in die groep een mogelijkheid om verder te groeien en op termijn populairder te worden bij werknemers en werkgevers. De leeftijdsgrens wordt ook in Australië, Canada, Duitsland, Spanje, de Verenigde Staten en Zuid-Korea verlaagd, daar wordt deze echter op 14 jaar gezet. In China geldt een grens van 18 jaar, alle overige landen kennen een grens van zelfs 13 jaar.

Jongeren krijgen een speciaal profiel waarbij de instellingen voor de privacy van tevoren zijn aangepast om de veiligheid van de gebruikers te bewaren. LinkedIn biedt gebruikers informatie over het veilig gebruik van het netwerk, klachten van jongeren worden door een speciale afdeling behandeld. Standaard zijn de profielen bovendien niet publiekelijk inzichtelijk.

Ook wil LinkedIn educatie-instellingen de mogelijkheid geven om een profiel op te kunnen zetten. Zodoende zouden instellingen zich beter kunnen profileren richting (toekomstige) studenten via LinkedIn en ook de prestaties van studenten zouden inzichtelijk kunnen worden. Deze mogelijkheden zijn overigens niet exclusief voor Nederland, ook in andere landen rolt LinkedIn de University Pages uit.