1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google is bezig met een herontwerp van de YouTube-applicaties voor verschillende platforms. De zoekgigant wil graag dat gebruikers alvast een volgende video kunnen opzoeken op het moment dat een video wordt bekeken.

Het eerste platform waarop Google het nieuwe ontwerp zal uitrollen is vanzelfsprekend Android. Andere mobiele besturingssystemen moeten later volgen. Niet alleen brengt de update de mogelijkheid om te zoeken tijdens het kijken, maar ook moet de snelheid van de applicatie verbeterd worden.

Google maakt gebruik van de Cards-interface die steeds bekender begint te worden. Google past deze interface bijvoorbeeld ook toe op Google+ en Google Now. Door een video naar de zijkant van het scherm te slepen verschijnt aan de andere kant een balk waarin gerelateerde video’s getoond worden, die in een wachtrij geplaatst kunnen worden. Vanzelfsprekend start de app de volgende video uit de wachtrij op als de huidige op zijn eind is gelopen. Het is ook mogelijk om de huidige video weg te vegen.

De update voor Android zal volgens Google "binnenkort" uitgerold worden. Voor andere platforms geeft Google op dit moment geen indicatie.