1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De MacBook Pro-laptops met een Haswell-chip komen mogelijk in september en worden waarschijnlijk tegelijk met de nieuwe iPhones op 10 september onthuld.

Taiwanese fabrikanten zijn begonnen met het verschepen van componenten naar assemblagefabrieken voor de nieuwe MacBook Pro’s gebaseerd op Intels vierde generatie Haswell-processoren, zo blijkt uit een rapport van de supply chain monitor EMSOne.

De Haswell-architectuur, die Apple eerder al gebruikte in de MacBook Air aangekondigd op de WWDC 2013, zorgt vooral voor betere energieprestaties. De MacBook Air krijgt door die verbetering een accuduur van maar liefst 12 uur, in tegenstelling tot 7 uur met Ivy Bridge-chips in het oude model. Dit is met dezelfde accucapaciteit als het oude model. Naast energieverbeteringen levert Haswell ook betere grafische prestaties.

MacBook Pro’s met een Haswell-chip zullen naar verwachting eveneens behoorlijke verbeteringen krijgen in de grafische prestaties. Eerder bleek uit benchmarks al dat we de Intel Iris Pro 5200 GPU kunnen verwachten, dit is de beste GPU die Intel fabriceert en deze is bedoeld om te concurreren met de dedicated GPU’s van NVIDIA en AMD.

De toekomst van de niet-Retina MacBook Pro-laptops blijft overigens onduidelijk. Hoewel Apple naar verwachting het model nog niet zal stopzetten, is het ook niet duidelijk of het wel meedoet aan de Haswell-refresh.