1 min

Tags in dit artikel

Er is in Europa een stijgende tendens waar te nemen in het marktaandeel van Microsoft’s mobiele besturingssysteem Windows Phone. In ons continent lijkt het Amerikaanse bedrijf langzaam maar zeker door te breken.

Waar de populariteit van Windows Phone moeilijk van de grond wil komen in de Verenigde Staten, met een marktaandeel van 2.9% in het eerste kwartaal van dit jaar, is er juist een groei waar te nemen in enkele belangrijke markten in Europa. Volgens het Kantar Worldpanel ligt het marktaandeel in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje momenteel rond de 8.2%.

Een verklaring voor het relatief hoge marktaandeel van Windows Phone in deze belangrijke Europese markten is dat voornamelijk mensen die voor het eerst een smartphone kopen steeds vaker kiezen voor een Windows Phone. Hierbij is de goedkope Nokia Lumia 520 (review) vooral een populair toestel.

De groei is dus niet zo zeer te danken aan het overstappen van andere systemen zoals Android of iOS. Bij de upgrade naar een nieuwe smartphone kiest overigens ongeveer 27% van de gebruikers van iOS of Android voor een smartphone met een ander besturingssysteem. In de meeste gevallen wisselen Android-gebruikers echter naar iOS en andersom.