1 min

Tags in dit artikel

, ,

Met de op handen zijnde overname van de hardware-afdeling van Nokia door softwaregigant Microsoft, kwam al een geruchtenstroom op gang dat er mogelijk meer overnames zouden volgen. De meest recente ontwikkeling op dit gebied is dat de Raad van Bestuur van smartphoneproduct BlackBerry definitief op z’n minst enkele bedrijfsonderdelen wil gaan afstoten.

Tegenvallende cijfers en interne strubbelingen lijken aan de grondslag te liggen van het besluit om het bedrijf, of tenminste onderdelen ervan, te verkopen. Na aanstelling van een speciale commissie, die het toekomstperspectief van BlackBerry is gaan onderzoeken aan de hand van het analyseren van verschillende mogelijkheden, is geconcludeerd dat de verkoop wellicht de beste optie is. Het alternatief in de vorm van een joint-venture blijkt voorlopig minder interessant. De commissie werd aanvankelijk aangesteld met als doel de bedrijfswaarde van BlackBerry op te schroeven aan de hand van een strategiewijziging.

Nadat de onderhandelingen tussen Microsoft en Nokia zeker zes maanden hebben geduurd, lijkt het vinden van een koper van BlackBerry voor het einde van november, aldus de Wall Street Journal, erg ambitieus.