1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Waar eerder bleek dat voor de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA vrijwel geen encryptie te moeilijk is om te kraken, blijkt dit nu nogmaals bevestigd te worden door een artikel in de Duitse krant Der Spiegel.

Uit recent verkregen informatie door de Duitse krant, vrijwel zeker via klokkenluider Edward Snowden, blijkt dat vrijwel geen smartphone zich kan wapenen tegen de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA. Uit de documenten blijkt dat persoonlijke gegevens, zoals sms-verkeer, de contactenlijst, telefoonverkeer en de precieze locatie van de telefoon allemaal kunnen worden verkregen.

Dit zou mogelijk zijn door middel van een programma met de eenvoudige naam scripts, welke voornamelijk op de iPhone actief zou zijn. Deze software zou zichzelf toegang verschaffen tot de andere aanwezige applicaties op de smartphone.

Der Spiegel beweert dat dit zogenaamde aftappen van het mobiele telefoonverkeer niet op grote schaal plaatsvindt, maar dat dit slechts incidenteel en op individueel niveau gebeurt. De exacte cijfers omtrent het aantal telefoontaps zijn onbekend, maar vermoed wordt dat dergelijke cijfers vele malen lager liggen dan bijvoorbeeld het aantal aftappingen via internet.