2min

Met de lancering van de nieuwe iPhones voor de deur zijn er al allerlei experts die alvast een recensie over de nieuwe toestellen konden schrijven. Wat vinden deze experts ervan en is het de moeite waard om hier je zuurverdiende geld aan uit te geven?

Allereerst gaan we het hebben over het nieuwe vlaggenschip van Apple: de iPhone 5S. Naast het nieuwe besturingssysteem iOS 7 (review) zijn er ook hardwarematige wijzigingen ten opzichte van de voorganger. Een van de meest opvallende veranderingen is natuurlijk de vingerafdrukscanner. De experts geven aan dat dit systeem goed werkt, en dat het toevoegen van deze scanner ervoor zorgt dat het werken met de iPhone 5S een stuk prettiger is.

Daarnaast komt in de recensies naar voren dat vooral de camera en de snelheid van het toestel verbeterd zijn. De 64-bit processor zorgt ervoor dat het toestel aanzienlijk sneller is dan de iPhone 5, de camera laat vooral bij weinig licht zijn meerwaarde zien.

Wat eigenlijk in alle recensies naar voren komt is dat de iPhone 5S de beste iPhone tot op heden is en een must-have voor iedereen die ervoor heeft gekozen om zijn oudere iPhone niet in te leveren voor een iPhone 5. Als je graag gebruik maakt van iOS voor je smartphone dan zal de iPhone 5S je niet teleurstellen.

Er zijn inmiddels ook al een aantal recensies geschreven over het kleinere broertje van de iPhone 5S: de iPhone 5C. Over dit toestel waren de meningen meer verdeeld. Waar de een van mening is dat de iPhone 5C slechts een iPhone 5 in een plastic, gekleurd omhulsel is, is de andere van mening dat de iPhone 5C erg geschikt is voor een nieuwe markt.

Deze markt zal dan bestaan uit mensen die niet bereid zijn om de volle mep uit te geven aan een iPhone, en van plan waren om de iPhone 5 te kopen op het moment dat de iPhone 5S uitkomt. Met de komst van de iPhone 5S wordt de iPhone 5 namelijk van de markt gehaald, maar de iPhone 5C is zeer geschikt om hem te vervangen. De prestaties zijn hetzelfde als die van de iPhone 5, en door de toevoeging van vrolijke kleuren is het toestel geschikt voor een jeugdigere markt.

Bovenstaande uitingen zijn natuurlijk niet per se onze mening. Binnenkort zullen wij ook de iPhone 5S en de iPhone 5C testen en kunnen wij onze eigen mening over de toestellen geven. Vooralsnog heeft Apple echter geen duidelijkheid geschept over de komst van de toestellen naar onze regio.