1 min

Vertrekkend CEO Steve Ballmer heeft tijdens een bijeenkomst met financiële analisten aangegeven dat het Microsoft nog niet voor de wind gaat op de mobiele markt. Ballmer ging zelfs verder dan dat en gaf aan dat het marktaandeel van Windows Phone verwaarloosbaar is.

"Mobiele apparaten. Daar hebben we bijna geen aandeel," zei de topman van de softwaregigant. Hij vervolgde door te stellen dat hij niet goed wist of hij nou enthousiast of gespannen moest worden van die uitlating. "Ik ben een optimistisch persoon, als we ergens een klein marktaandeel hebben klinkt dat voor mij alsof er kansen zijn." Dat is dan ook de reden waarom Microsoft de hardware-afdeling van Nokia wil inlijven. De deal met Nokia stat volgens Ballmer symbool voor veel dingen. Zo kan Microsoft het heft in eigen hand nemen doordat het nu het grootste deel van de investeringen doet.

De grootste fout uit zijn carrière is volgens Ballmer dat hij zich niet eerder op de mobiele revolutie heeft gericht. "Ik heb er spijt van dat we vroeg in het vorige decennium ons zo hebben gericht op Windows, waardoor we onze talenten niet op de ontwikkeling van de telefoon konden zetten."

Over de opvolger van Steve Ballmer werd tijdens de bijeenkomst overigens niets nieuws bekend. Microsoft heeft zich eind augustus voorgenomen maximaal twaalf maanden uit te trekken om een nieuwe CEO te kiezen.