1 min

Tags in dit artikel

,

Spotify heeft een volg-knop voor op websites en blogs gelanceerd, die het mogelijk moet maken om artiesten te volgen. De knop kan door een artiest, concert-organisator of platenlabel op de eigen website of blog geplaatst worden.

Door het toevoegen van een volg-knop probeert Spotify het beluisteren van muziek een socialer gebeuren te maken. Dit was al eerder mogelijk binnen Spotify zelf, maar door de knop nu ook beschikbaar te maken voor websites en blogs hoopt Spotify dat meer artiesten gevolgd gaan worden en mensen dus meer nieuwe nummers leren kennen.

De knop kan er bijvoorbeeld zo uitzien als deze op een pagina is toegevoegd:

Op het moment dat je op de website van een artiest op de knop drukt, zal Spotify automatisch opstarten en de artiest toevoegen aan de personen die je volgt. Hierdoor krijg je updates te zien aan de rechterkant van het Spotify-scherm.

Artiesten en platenlabels hebben vaak al allerlei zelfgemaakte volg-knoppen voor verschillende sociale media. De nieuwe knop van Spotify lijkt hier dan ook naadloos in te passen en nieuwe mogelijkheden te bieden voor zowel de gebruikers als de artiesten of muziekbedrijven.