1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het is momenteel helemaal in om een smartwatch uit te brengen. Samsung en Sony hebben hun eerste smartwatches al gelanceerd en de geruchten gaan al lange tijd dat Apple bezig is met de iWatch. Inmiddels ziet het ernaar uit dat ook de smartwatch van Google op korte termijn op de markt zal komen.

Artem Russakovskii, redacteur bij Android Police, gaf via zijn account op Google+ aan dat Google al geruimde tijd bezig is met een smartwatch, met de codenaam Google Gem. Tot zover niks nieuws. Wel wist hij ook aan te geven dat de Google Gem op 31 oktober aangekondigd zal worden. In een andere post gaf hij vervolgens aan dat ook Android 4.4 KitKat op deze datum gelanceerd zal worden.

Overigens geeft Russakovskii wel aan dat hij deze informatie een maand geleden heeft gekregen en dat het dus inmiddels veranderd zou kunnen zijn. Hierbij geeft hij aan: "Het is mogelijk dat niks van deze informatie uiteindelijk waar blijkt te zijn, maar ik heb redelijk veel vertrouwen in de bronnen."

Uiterlijk eind deze maand zullen we dus weten of Russakovskii inderdaad goed geïnformeerd is en kunnen we dan dus eventueel meer informatie verschaffen over Google Gem, of hoe het product tegen die tijd zal heten.