1 min

Tags in dit artikel

, ,

De afgelopen maanden was het een bijna continu proces van gekibbel tussen Microsoft en Google over het gebruik van YouTube op het mobiele besturingssysteem Windows Phone. Het lijkt erop dat Microsoft vandaag het bijltje erbij heeft neergelegd, in ieder geval voorlopig.

Met de nieuwste update van Google’s YouTube-applicatie voor het mobiele besturingssysteem Windows Phone is de applicatie volledig verdwenen en lijkt deze plaats te hebben gemaakt voor een simpele snelkoppeling naar de mobiele website van YouTube. Hiermee wordt teruggegaan naar de situatie zoals deze drie jaar geleden was.

Er werd de laatste tijd over en weer met modder gegooid door de twee giganten. Google weigerde applicaties voor Windows Phone te ontwikkelen, terwijl dit wel gebeurt voor Apple’s iOS en het eigen Android. Hierop besloot Microsoft zelf een YouTube-applicatie te maken voor haar mobiele besturingssysteem. Deze werd door Google echter niet goedgekeurd doordat deze gebruikers niet de afgesproken ervaring zou geven. Ook zouden advertenties niet of onjuist werden weergegeven.

Met de meest recente ontwikkeling lijkt de uiteindelijke gebruiker van de YouTube-applicatie de dupe van het gekrakeel tussen beide giganten in de internetwereld.