1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het zal binnenkort nog makkelijker worden om via Facebook andere mensen op te zoeken via de zoekfunctie. De mogelijkheid om je profiel af te schermen van de zoekfunctie zal over enkele weken namelijk niet meer beschikbaar zijn.

Gisteren kondigde Facebook aan dat er een einde zal komen aan de privacy-instelling waarmee een gebruiker van de sociale netwerksite zichzelf onzichtbaar kan maken in de zoekopdrachten naar gebruikers.

Eerder al werd bij degenen die deze mogelijkheid niet hadden ingeschakeld, de functie verwijderd die het mogelijk maakte om in te stellen voor wie het profiel zichtbaar is. Degenen die deze functie wel hebben ingesteld zullen een melding van Facebook krijgen met daarin het bericht dat de functie binnenkort zal verdwijnen. De betreffende zoekfunctie zorgde ervoor dat een gebruiker niet bij naam kan worden opgezocht.

In een blog (link) van Facebook werd melding gedaan van de verandering die vermoedelijk binnen enkele weken zal worden doorgevoerd. Volgens Facebook kan de gebruiker alsnog zelf bepalen wat voor informatie over hem of haar te zien zal zijn door middel van het aangeven wie welke door de gebruiker geplaatste inhoud kan zien. Mensen kunnen zich nog wel afschermen voor specifieke andere gebruikers, door deze te blokkeren.

Dat privacy en Facebook niet altijd door een deur kunnen gaan wordt door het verwijderen van de privacyfunctie nogmaals benadrukt. Daarentegen verschijnt er wel een melding dat wanneer een gebruiker een bericht op zijn of haar profiel plaatst, deze openbaar zichtbaar is.