1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het Amerikaanse e-commerce bedrijf Amazon zou volgens bronnen van de Financial Times in samenwerking met het Taiwanese HTC werken aan een smartphone met maar liefst vier camera’s, waarmee een 3D-interface mogelijk zal zijn.

Het Taiwanese HTC heeft voordat het zelf mobiele telefoons ging produceren, meegeholpen met de productie van telefoons en PDA’s voor andere bedrijven. Nu lijkt het erop dat HTC weer eens zo’n samenwerking aangaat door Amazon te helpen met de ontwikkeling van de eerste smartphone van deze grote online handelsonderneming.

Amazon en HTC zouden al in een vergevorderd stadium zijn wat betreft de ontwikkeling van de smartphone. Al twee jaar gaan er geruchten over de komst van een smartphone uit de handen van Amazon. Eerder dit jaar werd er zelfs gepraat over plannen voor het produceren van twee smartphones, waarvan er een over vier camera’s zou beschikken om een 3D-interface mogelijk te maken.

Mocht HTC besluiten een afgeleide versie (fork) van mobiel besturingssysteem Android zoals Fire OS voor de Amazon-smartphone te ontwikkelen, dan zou het wel eens op het matje kunnen worden geroepen door Google. HTC heeft namelijk samen met 84 andere bedrijven een bepaalde alliantie onder leiding van Google gesloten, waarin is besloten Android voor alle platformen compatibel te houden.

HTC stapte eerder in een project met Facebook, waarmee de HTC First werd geproduceerd. Deze smartphone met Facebook Home als standaardskin voor Android bleek echter geen commercieel succes te worden.