1 min

Microsoft heeft al vaker hints gegeven die erop lijken te wijzen dat het mogelijk zal zijn om Windows 8-apps te gebruiken op de Xbox One. Ook op de website van Dell wordt melding gemaakt van de mogelijkheid om Windows 8-apps te gebruiken op de spelcomputer.

Via de website van Dell is het mogelijk om de nieuwe console van Microsoft te pre-orderen. Hoewel de website aangeeft dat de Xbox One tijdelijk uitverkocht is, is er toch interessant nieuws te vinden.

In de webshop van Dell staat een beschrijving van de Xbox One en de functies die de console moet gaan ondersteunen. Bij de functies is onder andere het kopje Windows 8 te vinden. Dell meldt: "Met de mogelijkheid om al je favoriete Windows 8-apps te gebruiken en synchroniseren met je Xbox One, kunnen je telefoon, desktop, tablet en televisie je allemaal een verenigde internet- en entertainment-ervaring geven."

Met deze omschrijving geeft Dell duidelijk aan dat het inderdaad mogelijk zal zijn om Windows 8-apps te gebruiken op je Xbox One. De informatie komt van Dell en Microsoft heeft nog niet officieel aangekondigd dat de Xbox One gebruik kan maken van deze apps.

De mogelijkheid bestaat dus nog dat de informatie van Dell niet klopt, of dat het in ieder geval niet helemaal klopt. We zullen dus af moeten wachten totdat Microsoft zelf iets officieel aankondigt over het gebruik van Windows 8-apps op de Xbox One.