1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het lijkt erop dat Google een in 2005 gemaakte belofte gaat breken. Een screenshot van Search Engine Land duidt namelijk op het plaatsen van een reclamebalk door Google, bovenin de gevonden zoekresultaten in Google Search.

Volgens waarnemingen van Search Engine Land zou Google experimenteren met het plaatsen van een reclamebalk boven de gevonden resultaten in de zoekmachine van Google. Dit zou haaks staan op een belofte die de internetgigant maakte in 2005, op haar officiële blog (link). Hier beweert Google: "Er zullen geen banneradvertenties komen op de website van Google of bij de zoekresultaten. Nooit, maar dan ook nooit zullen er advertenties met gekke, flitsende grafische hebbedingetjes opduiken op de Google-website."


Volgens Search Engine Land lijkt het vooralsnog te gaan om een experiment, waarbij de reclamebalk enkel zichtbaar is voor gebruikers van de zoekmachine in de regio Noord-Amerika. Google zelf heeft bevestigd dat het bezig is met een experiment, waarbij er een reclamebalk verschijnt bij een klein percentage van de zoekresultaten, waarbij zoekopdrachten naar bepaalde merknamen werden ingevoerd.

Het is nog niet bekend of Google het experiment zal uitbreiden naar andere regio’s en of het plaatsen van een reclamebalk boven de zoekresultaten definitief zal worden ingevoerd.