1 min

Tags in dit artikel

,

Volgens de Wall Street Journal staat Google in de startblokken wat betreft het op grote schaal produceren van een smartwatch. Hiermee gaat Google de strijd aan met concurrenten Apple en Samsung.

Volgens bronnen van de Amerikaanse Wall Street Journal zou internetgigant Google met Aziatische fabrikanten in overleg zijn over de productie van een smartwatch. De afgelopen maanden waren er al geruchten waaruit blijkt dat Google met een dergelijke smartwatch bezig zou zijn.

Met de smartwatch zou Google de positie in de markt van draagbare technologie verstevigen. Google heeft deze markt al betreden met de weliswaar kleinschalige introductie van de Google Glass-bril.

De recentelijk gelanceerde Samsung Galaxy Gear is veel bekritiseerd vanwege de korte gebruiksduur van de batterij en het beperkte aantal mogelijkheden dat het horloge zou bieden. Google heeft hier een les uit getrokken en zou naar verluidt werken aan een energiezuinige smartwatch die compatibel is met allerlei smartphones. Ook zou Google Now een grote rol spelen in de algehele functionaliteit van de smartwatch.

Naast de gelanceerde Galaxy Gear van Samsung en de Sony SmartWatch 2 zou nu behalve Google ook Apple werken aan een eigen smartwatch. Verwacht wordt dat Apple’s iWatch binnenkort zal worden gepresenteerd, al is het onduidelijk of dat nog dit jaar gebeurt. Microsoft zou naar verluidt werken aan een variant van de Google Glass.