1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Al langere tijd belooft het Zuid-Koreaanse Samsung de komst van een smartphone uitgerust met het eigen mobiele besturingssysteem Tizen. In een recentelijk verschenen video is mogelijk de eerste Samsung met het besturingssysteem Tizen te bewonderen.

Samsung’s vice-president van de mobiele afdeling Lee Young-Hee verklaarde eerder dit jaar dat er een smartphone met daarop het mobiele besturingssysteem Tizen aan zit te komen. Met het besturingssysteem Tizen wil Samsung naast smartphones ook andere producten bedienen, zoals auto’s, televisies maar ook systemen van bijvoorbeeld banken.

Eind vorige week verscheen de eerste video van een Samsung-smartphone met Tizen. Het zou hier gaan om een smartphone van Samsung met de productnaam Z9005. Wat de overige inwendige specificaties betreft zou deze Z9005 vergelijkbaar zijn met die van de Samsung Galaxy S III. Naar verluidt zal het toestel een 4,8 inch-scherm bezitten met een 720p-resolutie.

Uit de videobeelden blijkt dat Tizen niet veel afwijkt van Android met de Samsung TouchWiz-interface. Hierdoor zou het besturingssysteem toegankelijk zijn voor huidige gebruikers van Samsung-toestellen, uitgerust met Android. Het grafische ontwerp van de icoontjes heeft veel weg van Nokia’s afgeketste MeeGo-besturingssysteem.