1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens AppleInsider heeft Apple een patent aangevraagd voor een technologie waardoor het voor een toestel mogelijk is om te registreren hoe hard er op een aanraakgevoelige knop wordt gedrukt.

Met het nieuwe patent van Apple is het mogelijk om verschillende functies aan te spreken door harder of minder hard een aanraakgevoelige knop aan te raken. In het patent wordt gesproken over de mogelijkheid voor het toestel om drie verschillende niveau’s van drukken te onderscheiden.

Hoewel er in het patent wordt gesproken over een aanraakgevoelige knop die drie niveau’s kan onderscheiden, wordt verderop in de aanvraag ook specifiek vermeld dat het om een touchscreen kan gaan. Gisteren werd al gemeld dat Apple zo’n technologie aan het ontwikkelen is voor de iPhones.

Dit is overigens niet het eerste patent dat Apple aanvraagt waarbij druk-sensitiviteit wordt gebruikt. Eerder heeft Apple al een patent aangevraagd waardoor het mogelijk is om druk-sensitiviteit aan de behuizing toe te voegen. Hierdoor heeft het toestel de mogelijkheid om te reageren op het knijpen van de gebruiker in het toestel. Dergelijke technologieën hebben we nog niet in de uiteindelijke producten terug gezien.