1 min

Facebook is afgelopen maand begonnen met het testen van een nieuwe versie van de applicatie van Facebook Messenger voor Android en iOS. De nieuwe Facebook Messenger-app moet meer de concurrentie aangaan met WhatsApp. De vernieuwde applicatie is vanaf vandaag te downloaden voor Android en iOS.

De nieuwste versie van Facebook Messenger is een standalone-app die los van Facebook te gebruiken is. Behalve de chat via de chatfunctie van Facebook is het nu ook mogelijk om berichten te sturen naar telefoonnummers van mensen waarmee je niet bevriend bent op Facebook, ook als zij geen Facebook hebben. Vervolgens kan hier dan ook mee gechat worden, mits zij de Messenger-app hebben geïnstalleerd.

Hiermee wil Facebook de concurrentie aangaan met WhatsApp op de groeiende markt van mobile-to-mobile-messaging. Dit doet het bedrijf verder door Facebook Messenger een onderscheidend uiterlijk te geven, waarmee de app meer los staat van de gewone Facebook-app.

Afgelopen maand werd de nieuwste versie van Facebook Messenger getest door een aantal Android-gebruikers, maar vanaf vandaag is de dienst beschikbaar voor alle Android- en iOS-gebruikers. De eerste reacties in de Google Play Store zijn overigens allesbehalve rooskleurig. Mensen klagen over het nieuwe uiterlijk en dat ze niet kunnen afmelden.