1 min

Tags in dit artikel

,

De bekende mediaspeler Winamp zal vanaf volgende maand ophouden te bestaan. Winamp was vooral populair aan het einde van de vorige eeuw en in het begin van deze eeuw, maar verloor de afgelopen jaren veel terrein.

Winamp, een mediaspeler die vooral eind vorige eeuw erg populair was, zal volgende maand na 15 jaar stoppen te bestaan. Met de mediaspeler was het mogelijk om lokale muziekbestanden en radiostreams te beluisteren.

In 2002 werd Winamp overgenomen door AOL, dat 80 miljoen dollar aan aandelen betaalde aan Nullsoft voor de mediaspeler. Sindsdien zijn er een Mac- en Android-versie van Winamp uitgekomen, maar deze hebben er niet voor kunnen zorgen dat de populariteit weer op het oude niveau kwam.

Er wordt geen officiële reden gegeven voor het stopzetten van het Winamp-project. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de ondergang van Winamp echter te maken met standaard meegeleverde mediaspeler zoals iTunes, die ervoor zorgen dat meer zaken geïntegreerd worden in één programma.

Mensen die graag nog gebruik willen maken van Winamp kunnen nog tot 21 december het programma downloaden via de website van Winamp. Na deze datum zal de mediaspeler niet meer via dat kanaal te downloaden zijn.