1 min

Volgens Bloomberg heeft Microsoft de lijst met kandidaten voor het CEO-schap teruggebracht naar twee personen. Dit zijn naar verluidt Ford’s CEO Alan Mulally en Microsoft’s eigen topman van de cloud-divisie, Satya Nadella.

De zoektocht naar een opvolger van Steve Ballmer als CEO van Microsoft is nog niet ten einde. Wel zou de lijst met kandidaten wederom zijn ingekort. Begin november zou deze shortlist met kandidaten al zijn teruggebracht van zo’n 40 namen tot een handjevol geselecteerden.

De namen die al regelmatig opdoken als zijnde potentiële kandidaten waren Alan Mulally en Satya Nadella. Mulally is de huidige CEO bij Ford en heeft dus ervaring met het leiden van grote bedrijven. De interne kandidaat Satya Nadella geeft momenteel binnen Microsoft leiding aan de cloud-divisie.

De 68-jarige Mulally heeft het enige tijd in noodverkerende Ford uit de brand geholpen. Mulally zou Microsoft kunnen helpen stabiel en duurzaam te laten groeien. Bloomberg verklaart dat Mulally tevens een team van de beste adviseurs om zich heen heeft hangen.

Satya Nadella daarentegen, zou zich meer emotioneel bij Microsoft betrokken voelen. Samen met een team van ontwikkelaars is Nadella verantwoordelijk voor het ontwikkelen en draaiend houden van de cloud-divisie van Microsoft.

Analist Jon Peddie is van mening dat Microsoft niet per se een nieuwe charismatische leider met een eigen visie nodig heeft. Wel zou er behoefte zijn aan een nieuwe CEO die het bedrijf er niet van zal weerhouden kansen aan te grijpen en winstgevende producten en technologieën in een vroeg stadium kan herkennen.