1 min

Microsoft blijkt niet van plan te zijn om in navolging van Sony bekend te maken hoeveel exemplaren van de Xbox One er in november verkocht zijn. Sony maakte gisteren duidelijk dat er in november 2,1 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 over de toonbank gingen.

In plaats van harde cijfers over de verkoop maakt Microsoft wel een aantal statistieken bekend over het gebruik van de Xbox One. Zo hebben de kersverse eigenaren er gezamenlijk al meer dan 50 miljoen game-uren op zitten. In Dead Rising zijn 3 miljoen zombies omgelegd en in Forza 5 is al 90 miljoen kilometer asfalt verslonden.

Deze cijfers maken duidelijk dat de eigenaren zich prima vermaken met de spelcomputer, maar hoe Microsoft en Sony wat betreft de verkoop van hun nieuwe spelcomputers tegenover elkaar staan is onduidelijk omdat alleen Sony voor november bekendmaakte hoeveel exemplaren verkocht zijn. Microsoft geeft wel aan dat het elke Xbox One die in de winkelschappen belandt ook verkoopt: "De vraag is veel hoger dan het aanbod," zegt Yusef Mehdi van Microsoft.

Ondanks dat Microsoft geen cijfers bekendmaakt, zal de NPD dat binnen enkele weken wel doen. Op dat moment krijgen we toch een iets beter beeld van hoe de oorlog tussen de twee giganten verloopt.