1 min

Het beroemde maar ook beruchte startmenu van Windows zal volgens een toenemende geruchtenstroom opnieuw worden ingevoerd in een volgende versie van het besturingssysteem van Microsoft.

Eerder deze week berichtte Techzine al over een mogelijke terugkeer van het bekende startmenu in Windows. Met Windows 8 verdween het startmenu na een jarenlange dienst, de traditionele desktopweergave verdween naar de achtergrond. In Windows 8.1 (review) kwam de startknop terug, waarmee gebruikers konden wisselen tussen de Modern UI en de traditionele desktopweergave.

De bekende Windows-watcher Paul Thurrot wist eerder deze week te melden dat Microsoft mogelijk het startmenu terug wil brengen in Windows 8.2. Ook volgens de website ZDNet is de softwaregigant serieus aan het overwegen om het startmenu te laten herintreden.

De voornaamste reden hiervoor zou zijn dat Microsoft gebruikers van oudere versies van Windows er niet van wil weerhouden om over te stappen naar de nieuwste versie. Gebruikers zouden minder snel geneigd zijn van hun minder recente maar wel vertrouwde besturingssysteem over te stappen vanwege de wijzigingen.

Het is niet bekend hoe het mogelijke nieuwe startmenu eruit zal zien. Deze zou bijvoorbeeld kunnen worden opgebouwd uit relatief kleine tegels met een Windows 8-uitstraling. Ook zou dit menu kunnen worden ingedeeld in de traditionele categorieën.